В Яремче українські і польські експерти аналізують нинішній стан відносин і перспективи міждержавного діалогу

Конференцію традиційно урочисто відкрили ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда та директор Студій східноєвропейських досліджень Варшавського університету Ян Маліцький. У перший день зустрічей відбулась секція «Україна і Польща сучасні відносини з перспективи Варшавського договору та Договору між Україною і Республікою Польщею про добросусідство, дружні відносини і співробітництво».

«Переконаний, що наші зустрічі – це дуже добра платформа для обміну думок і їх реалізації. Дискусії, які розпочиналися тут у Яремче, за 16 років не раз ставали основою для прийняття на державному рівні зважених рішень, які зміцнювали наші двосторонні відносини. Сьогодні ми як ніколи бачимо, наскільки важливим є для наших стратегічних відносин виважений постійний двосторонній діалог без емоцій», — привітав учасників ректор Ігор Цепенда.

«Наша конференція – не є чисто науковою, і не є політичною. Це особлива та унікальна форма експертних дискусій, які тривають вже 16 років», — у свою чергу завив співорганізатор конференції директор Східноєвропейських Студій Варшавського університету Ян Маліцький.

Учасників форуму було ознайомлено з Презентацією Фонду підтримки мігрантів на ринку праці «EWL». Також було представлено реферат «Чому мільйони поляків допомогли мільйонам українців після 24 лютого».