Реформи для всіх. Всі за реформи

29 жовтня 2021 р. Валентина Якубів, проректор з наукової роботи візьме участь у Панельній дискусії: “Суспільні ініціативи як рушій розвитку громад”.

Цей захід є першим у серії дискусій “На шляху до Лугано” за участю різних професійних спільнот та з тематики реформ, які висвітлюватимуться на 5-й Міжнародній конференції з питань реформ України в Лугано, Швейцарія, 4-5 липня 2022 року. Захід з децентралізації має на меті більш ефективно залучити бізнес, академічну спільноту, місцеві громадські організації та медіа до процесу впровадження реформ.

Залучення громадян до місцевого розвитку сприяє згуртованості громад та забезпечує широку підтримку ініціатив місцевої влади. Вже існує низка успішних практик у продуктивній співпраці між органами місцевого самоврядування та організаціями громадянського суспільства, проте такі практики ще не набули достатнього поширення. Учасники цієї дискусії розглянуть ключові принципи ефективної співпраці, поділяться рекомендаціями щодо мотивації залучення громадян, а також поміркують, як зробити місцевий розвиток та впровадження реформ на рівні громади справді спільним та всеохоплюючим процесом.