Публічне управління та адміністрування – професія, яка гарантує працевлаштування і сприяє успішній кар’єрі!

Команда Міністерства освіти і науки України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Пенсійним фондом України вперше реалізувала моніторинг працевлаштування випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Одним з ключових завдань вищої та фахової передвищої освіти є підготовка молоді до професійної діяльності, тому інформація про працевлаштування випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти важлива як для оцінки якості здобутої освіти, так і для визначення пріоритетних шляхів розвитку взаємодії між сектором освіти та економікою. Тому Міністерством освіти і науки України опубліковано «Звіт з моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти». Відповідно до нього, для переважної більшості укрупнених груп спеціальностей, частка зайнятих має звичайне значення, що характерно для інтегрованих у ринок праці професій або секторів економіки, де найбільшим роботодавцем виступає держава:

– публічного управління та адміністрування – 67,51%;

– права та міжнародного права – 66,30%;

– економіки, сервіс, управління та адміністрування – 62,64%;

– соціальної роботи та соціального забезпечення – 61,15%;

– будівництво та технології – 60,05% та ін.

Отже, ці професії гарантують працевлаштування, сприятимуть успішній кар’єрі та є затребуваними на ринку праці.

Підсумки першого моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти наведено на сайті МОН.

Детальніше про спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування» читайте на сайті кафедри управління та бізнес-адміністрування.