Лекція від співробітників Представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини

Сьогодні співробітниця Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмила Непийвода та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховно Ради з прав людини в Івано-Франківській області Світлана Дем’янчук провели лекцію для студентів 2, 3 та 4 курсів спеціальності «Публічне управління та адміністрування».

Спікери розповіли про результати моніторингу стану забезпечення інформаційних прав в умовах воєнного стану 2023 році та висвітлили три етапи:

  • Оцінювання дотримання права на особистий прийом, вимог щодо опрацювання звернень громадян і похідних прав, повʼязаних з їх розглядом;
  • Оцінювання дотримання вимог щодо надання інформації у відповідь на інформаційні запити;
  • Оцінювання оприлюднення окремих категорій публічної інформації на офіційних вебсайтах розпорядників публічної інформації.

Студенти ознайомились з процесом обрання Уповноваженого з прав людини, ключовими аспектами його діяльності та працювали з ситуативними вправами, на яких вчились надавати відповіді на реальні звернення громадян, враховуючи терміни та зміст.

Дякуємо Людмилі Непийводі та Світлані Дем’янчук за важливі практичні рекомендації та унікальні інсайти для наших студентів.