Студенти відвідали Державну податкову службу

Сьогодні студенти спеціальності 281 “Публічне управління та адміністрування” та викладачі кафедри управління та бізнес-адміністрування П’ятничук Ірина Дмитрівна, Гой Наталія Василівна та Жук Ольга Іванівна відвідали Державну податкову службу Івано-Франківської області.

Фахівчині податкової служби Ольга Волкова та Мар’яна Мороз поділилися своїми знаннями про особливості діяльності податкової служби, розкривши перед студентами структуру її роботи та наголосивши на важливості сплати податків для суспільства в умовах військового стану.

Особливо цікавою була дискусія щодо підбору персоналу та критеріїв конкурсного відбору, які використовуються в Державній податковій службі. Це надзвичайно актуальна тема в контексті сучасного ринку праці, і студенти були раді почути думки експертів з цього питання.

Не можемо пройти повз і не згадати про особливості справляння податків в умовах військового стану. Здобувши знання про роль податків у публічному управлінні, обговорили їх вплив на сферу оборони та безпеки. Зрозуміло, що військовий стан потребує додаткових ресурсів, але саме раціональний підхід до формування системи оподаткування , що забезпечить ефективне функціонування державних структур в цей період.

Такий практичний підхід до навчання є надзвичайно цінним для студентів. Відвідування органів податкової служби , пов’язаних з вибором майбутньої професії допомагає зрозуміти, як теорія перетворюється на реальність і як можна застосувати знання у практичних ситуаціях.